Новини
Культура

Вечір традиційних гаївок проведуть у Хмельницькому

Знаний у Хмельницькому та області колектив дослідників української етнокультури «Ладовиці» запрошує всіх шанувальників фольклору на грандіозну весняну мистецьку подію.

Вечір традиційних танців й ліричних пісень учасники фольклорного гурту готують хмельничанам та гостям міста на неділю 21 травня.

Традиційні весняні гуляння біли річки Південний Буг відбудуться у парку «Молодіжний» на уже відомій хмельничанам затишній відпочинковій локації – під могутніми вербами.

Як зазначають учасниці колективу, весняні гаївки дійшли до нас від предків й були щорічним традиційним вітанням буяння природи й перших справді теплих днів.

Цього року на мистецьку гостину завітають гості зі Львова – музичний гурт «Дриг». У Хмельницькому львівські музики будуть виконувати традиційні твори Галичини, як інструментальні, так і вокальні.  

Гуляння розпочнуться у парку «Молодіжний» опівдні, а продовжаться о 16.00 у торговому центрі «Парус». На вечірню гостину потрібно попередньо записатися, заповнивши гугл-форму за посиланням: https://forms.gle/sDvCRMv2LTRtSgEX7.

Також працюватиме мистецький ярмарок, на якому можна буде придбати сувенірну продукцію, прикраси й авторські поробки.

Як зауважують організатори – етноколектив «Ладовиці» – частину виручених  коштів перерахують на потреби Збройних Сил України.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook