Новини
Суспільство

Розписаний українським орнаментом балкон прикрашає будинок у Хмельницькому

Творча людина – творча у всьому. Яскравий балкон, прикрашений українським орнаментом, вирізняється з-поміж інших, милуючи око усіх перехожих у центрі Хмельницького. Адже він, мов вишиванка, прикрашає будинок. Саме пензлик та фарба допомогли власниці помешкання подолати емоційний стан під час пандемії, а сьогодні надихають у час війни.

Хмельничанка Марина Сирота розповідає, що загорілася такою ідеєю після поїздки на екскурсію у село Самчики, що в Хмельницькому районі. Каже: надихнув своїм неймовірним Самчиківським розписом Віктор Раковський на майстеркласі. Жінка вирішила розписати свій балкон.

Я вирішила скачати з інтернету будь-який малюнок, який мені під силу, тому що я ж не художник, і намалювати, так як я бачу, – розповідає майстриня.

Саме у такий спосіб без жодних ескізів, просто з пензликом в руках Марина долала усі обмеження, які спричинив карантин. Підтримала ідею її і сім’я.

Допомагали мені всіляко. Донька вибирала фон – чистий синій глибокий колір. Чоловік привіз будівельні ліси і поставив драбину. А син інколи через балкон подавав мені гарячий чай, щоб зігрітись від холоду, бо це було в березні, – ділиться спогадами жінка.

Прикрашає двір картина вже третій рік. Цього року Марина вирішила продовжити розпочату справу. Днями вона зафарбувала ворота в гаражі та намалювала там квіти. Під час розпису до неї звернулись з садочка з проханням намалювати щось для діток. Фарби ще залишилися, тож майстриня пообіцяла якось здійснити це.

Хмельничанка довела, що довела те, що не потрібно бути професіоналом, аби творити прекрасне. Головне – робити це з любов’ю!

Детальніше дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook