Новини
Суспільство

На Хмельниччині пішов з життя відомий тренер і викладач

Обірвалось життя талановитого спортсмена, тренера, викладача легкої атлетики Кам’янець-Подільського національно Університету імені Івана Огієнка Миколи Ковальчука.

Про це зі скорботою повідомляє педагогічний колектив навчального закладу.

Микола Миколайович із 1960 р. до 1964 р. навчався в К-ПНУ (тоді ще Кам’янець-Подільському державному педагогічному інституті). Багато часу відводив спортивному тренуванню. Уже на другому курсі Микола Миколайович став призером з метання диску на першості факультетів фізичного виховання педвузів України. Згодом був у складі збірної команди області з легкої атлетики. Із 1966 року став викладачем легкої атлетики в Університеті ім. Огієнка. Зробив значний внесок у розвиток вищої освiти, підготував багато спортсменів високого класу, які виступали і продовжують виступати на змаганнях державного рівня.

Микола Миколайович неодноразово був запрошеним тренером навчально-тренувальних зборів збірних команд Міністерства освіти України та збірних команд Укрради ДСТ “Буревісник”. За успішну підготовку спортсменів високого класу багато разів нагороджувався грамотами, преміями, був переможцем соцзмагання серед викладачів факультету фізичної культури.

Микола Ковальчук був досвідченим педагогом із високим рівнем знань, спеціалістом вищої категорії, учасником багатьох наукових і науково-методичних конференцій і семінарів. Входив до десятки найкращих тренерів міста та області. Висловлюємо щирі співчуття родині… Вічна і світла пам’ять талановитій людині та педагогу… – пишуть на фейсбук-сторінці університету.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook