Новини
Духовність

Владу Хмельницького звинуватили в закритті благодійних їдалень при храмах УПЦ

В Українській православній церкві московського патріархату (УПЦ мп) стверджують, що при храмах, які “захопила” Православна церква України (ПЦУ) у Хмельницькому, закрили всі благодійні їдальні.

Церковники посилаються на слова хмельничанина Олександра Урбанського, який на своїй сторінці Facebook звертається до мера міста Олександра Симчишина з обвинуваченнями в тому, що “мер-свободівець припинив існування у Хмельницькому безкоштовних їдалень для біженців та безпритульних“, бо “він багато років нічого не робить фактичного для людей міста, окрім латання доріг“. Хмельничанин просить відкрити благодійні їдальні знову.

Також Урбанський звертається до керівників УПЦ і ПЦУ з проханням об’єднатись в єдину церкву та обрати “законного патріарха”. Він також виступає проти ведення Служби Божої старослов’янською мовою, яку називає “мовою ворога”, і пропонує “простити один одного, провести громадські збори у кожному місті та селі України” з розв’язанням питання мови богослужіння та об’єднання церков, а також дати церкві “історичну назву Руська Православна Церква, або Православна Церква”.

ЯК МЕР міста Хмельницького ПРИПИНИВ ІСНУВАННЯ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ БЕЗКОШТОВНИХ ЇДАЛЕНЬ ДЛЯ БІЖЕНЦІВ,БЕЗПРИТУЛЬНИХ!

Шановний мер міста Хмельницького #Олександр_Симчишин !Я розумію що у Вас Гарна Зарплата і з такою Великою зарплатою Ви можливо НЕ ЗНАЕТЕ що у #місто_Хмельницький е багато тисячь людей #пенсіонер,#біженці,#переселенці,#інваліди які втратили житло та своє здоровья! Багато з них ПРИХОДИЛИ У ХРАМИ УКРАІНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ #Українська_православна_церква просто ПОМОЛИТИСЬ І ПОЇСТИ! У нашому місті до Вашого само захоплення Храмів Працювали Безкоштовні ІДАЛЬНІ при Георгіевському Храмі,Храмі Покрова Божої матері, та Храмі Святої ікони Казанської Божої матері! Змінивши правовласників з УПЦ на ПЦУ ВСІ ЇДАЛЬНІ ЗАКРИЛИСЬ! Просимо Вас щоб Кількісь перетворилась на якість! ВІДКРИЙТЕ ЗНОВУ БЕЗКОШТОВНІ ІДАЛЬНІ ДЛЯ БІДНИХ АДЖЕ ЦЕ Е ОДНА З НАЙВАЖЛИВІЩІХ ХРИСТИЯНСЬКИХ ДОБРОЧИНСТВ ТА ЧЕСНОТ! Хочу нагадати що у місті Хмельницькому на даний час немає жодної БЕЗКОШТОВНОЇ СТОЛОВОЇ! !!!! Але Е МЕР Свободіевець який багато років НІЧОГО НЕ РОБИТЬ ФАКТИЧНОГО ДЛЯ ЛЮДЕЙ МІСТА ,окрім латання доріг!

Також звертаюсь до Керівників #ПЦУ#Блаженнійшого_Епіфанія та #Владики_Онуфрія#УПЦ з проханням обьеднатись в #Едину_Українську_Православну_Церкву Зробити обьеднавчий СОБОР та Вибрати ЗАКОННОГО ПАТРІАРХА ! За для Миру в Україні, припинення війни, та виконання Заповіді Христової для всієї Церкви Христової !

Будьте ЕДИНІ ЯК Я З ОТЦЕМ МОЇМ ЩО НА НЕБЕСАХ! Ісус Христос.Церковна Криза Украіїнської Православної Церкви полягає на мою думку у тому що Священники УПЦ (колишньої МП) 30 років ! Дискутували про мову та як молитись,при тому часто відверто визнавали святість де якіх московських людей ,царя та іньщих…Але МИ НАРОД УКРАЇНИ ! І МАЕМО СВОЇХ СВЯТИХ!

На данний час на Старословянський мові також правлять за здравіє та упокій #Патриарх_Кирил та його банда! Тому вести Службу Божу на ОДНІЙ МОВІ З ВОРОГОМ ТА ВБИВЦЕЮ УКРАЇНЦІВ НЕ МОРАЛЬНО ТА ГРІШНО! НЕЛЬЗЯ СИДІТИ ОДНІЕЮ ПОПОЮ НА ДВОХ СТІЛЬЦЯХ!

Зважваючи на це пропоную 1.Простити ОДИН ОДНОГО ! 2.Провести Громадські збори у кожному місті та селі України з ВИРІШЕННЯМ ПИТАННЯ ЯКОЮ МОВОЮ ПРАВИТИ МІСЦЕВОМУ СВЯЩЕННИКУ та ОБЬЕДНАННЯ У ЕДИНУ УКРАЇНСЬКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦЕРКВУ! 3. Колишню УПЦ позбавити назви Українська залишивши тільки ІСТОРИЧНУ НАЗВУ РУСЬКА (від Київської Русі!!) Православна Церква, або Православна Церква … – написав Олександр Урбанський.

*стилістика та граматика допису збережна (ред.)

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook