Новини
Суспільство

«Тривожність охоплює по дорозі в гарячі точки»: командир спецроти з Хмельниччини розповів про 9 років служби

Сергій Попелюшко з Хмельниччини прийшов у спецроту «Богдан» у 2015-му році рядовим бійцем. А очолив підрозділ у березні 2022-го, через тиждень після повномасштабного вторгнення агресора. Командир, як і кожен його боєць, вірить у перемогу і докладає для її наближення максимум зусиль.

У 2014-му, коли розпочалась ця війна, Сергій проходив строкову службу в Збройних Силах України. Опісля вирішив пов’язати своє майбутнє із захистом України і вступив рядовим бійцем до спецроти «Богдан», зазначають у поліції області.

За період служби у спецроті пройшов чимало ротацій в зоні ООС, де разом з побратимами допомагали колегам із поліції Донеччини: виявляли диверсантів, несли службу на блокпостах тощо. З початком повномасштабного вторгнення у складі зведених загонів Нацполіції брали участь у звільненні Харківщини, у бойових діях на Донеччині.

Сергій очолив спецпідрозділ через тиждень після початку повномасштабного вторгнення — у березні 2022-го.

Коли ти там, у зоні активних бойових дій, ти ніби «вбуваєшся». На адреналіні приймаєш чіткі і оптимальні рішення, — говорить командир спецроти «Богдан». — Тривожність охоплює перед відрядженням, по дорозі в «гарячі точки». Адже розумієш, що відповідаєш за кожного бійця перед їхніми рідними та близькими. Тому щоразу намагаюсь хлопців мотивувати і підтримати.

Рота «Богдан» була створена в червні 2014-го року. В її складі чимало досвідчених воїнів, які пройшли більше десятка ротацій. Тому на них можна покластись.

Пишаюсь людьми, з якими служу. Це люди слова, люди діла, які якісно виконують поставлені завдання, — говорить Сергій Попелюшко. — Ви б бачили, як наші хлопці вгризаються за кожен клаптик землі. Ми не маємо права відступати. Переконаний, найближчим часом звільнимо окуповані території. Все буде Україна!

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook