Новини
Суспільство

У Хмельницькому пройшов день творчості для дітей з порушенням слуху (ФОТО)

Напередодні Дня захисту дітей для учнів Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи №33 провели урочистий захід, заняття з психосоціальної підтримки та творчі майстерки.

Свято розпочалось з вітання голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк, яка відмітила щоденну клопітку роботу керівника та педагогічного колективу закладу, висловивши слова подяки за надання якісних освітніх послуг для особливих дітей в умовах війни, допомогу з адаптуванням до звичного життя та підтримку їх творчих починань.

Також директорка навчального закладу Галина Воробель привітала нагородами учнів за вагомі досягнення. Присутнім вихованці закладу подарували творчий номер із сурдоперекладом.

Після урочистої частини учні відправились на майстер-класи, які підготували для них дружні організації. Зокрема, представники Товариства Червоного Хреста України у Хмельницькому для трьох груп школярів провели захід з психосоціальної підтримки з елементами творчості «Візитка», де через створення індивідуального образу дитина демонструє свій внутрішній світ та бачення навколишнього простору.

Ще одне заняття для дітей організували волонтери ГО «Захист – об’єднання волонтерів». В рамках проєкту «Разом з тобою» було проведено майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок.

По завершенню святкування кожна дитина отримала подарунок від спонсорів.

Нагадаємо, що заклад створений для дітей з порушенням слуху та надає як загальноосвітні, так і послуги дошкільної освіти. У школі є всі належні умови для навчання дітей з порушенням слуху: затишні класні кабінети, кабінети для корекційних занять, спортивна зала, актова зала, кабінет психолога, методичний кабінет. На базі Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи №33 сформований єдиний в Україні гуманітарний штаб для допомоги внутрішньо переміщеним особам з порушенням слуху. На обліку у штабі знаходяться 1500 підопічних зі всієї Хмельницької області. 

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook