Новини
Інфраструктура

Мешканцям Хмельниччини, які мають комунальні борги, можуть блокувати картки

Повідомлення про зміни у законодавстві днями опублікували на сторінці у соцмережах комунального підприємства “Хмельницькводоканал”. У комунальників попереджають: злісні неплатники одного дня можуть опинитися у незручній ситуації, намагаючись розрахуватися карткою.

У “Хмельницькводоканал” посилаються на закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану”, який вже набрав чинності.

Як йдеться у повідомленні, законодавство спростило процедуру стягнення боргів за комунальні послуги. Засідання суду проводиться без участі боржника.

Наразі лише хмельничани і лише за послуги з водопостачання та водовідведення боргують 66,5 мільйона гривень. А по усіх комунальних послугах по усій області ця сума, напевно, на порядки вища.

Також у водоканалі повідомили, що лише за перших 4 місяці 2023 року юридичним відділом підприємства до судового розгляду передано 725 матеріалів.

Зрозуміло, що війна, складна економічна ситуація тощо, проте послуги комунальники надають в повному обсязі, отож, їх потрібно оплачувати. Ті, хто не в змозі сплатити борги одномоментно, можуть скористатися можливістю укласти договір на реструктуризацію.

Це дасть вам змогу поступово щомісячно сплачувати борг посильними частинами. Для цього потрібно звернутися в підприємство (вікно № 1, 2, 3). При собі необхідно мати: довідку про склад сім’ї (про реєстрацію); паспорт громадянина України, – пишуть у водоканалі.

Таким же чином, уклавши відповідну угоду, можна домовитися про погашення боргів і з іншими надавачами комунальних послуг.

Закликаємо хмельничан не накопичувати боргів, щоб на касі магазину не було сюрпризів у вигляді заблокованої картки,попереджають у “Хмельницькводоканалі”.

блокування банківської картки

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook