Новини
Освіта

Скандал у садочку в Хмельницькому: батьки вимагають звільнення директорки (ВІДЕО)

У Хмельницькому ініціативна група батьків вимагає звільнення директорки закладу дошкільної освіти (ЗДО) «Колобок». Аргументують – за 7 років керування прилегла територія та дитячі кімнати виглядають вкрай занедбано: полущена фарба, небезпечні ігрові елементи тощо.

За офіційною назвою “Колобок” заклад асоціюється із приємним та щасливим дитинством. Але реальність кардинально інша. Цілком зрозуміло, що такою ситуацією вкрай занепокоєні батьки. Проте це не єдина проблема, – зізнаються присутні.

Наступні сюрпризи знаходяться в укритті. Воно абсолютно не облаштоване для комфортного та безпечного перебування дітей. У приміщенні цвіль, поламані крани, труби течуть.

За словами батьків, нічим не краща ситуація всередині освітнього закладу.

Кажуть, за два роки карантину в групу не заходили, тому не мали можливості помітити плісняву на стінах. Нині вони мають фотодокази, що засвідчують наявність грибка. Така знахідка небезпечна для здоров’я малюків.

Цю проблему керівництво закладу визнало, та вже зроблено певні кроки на шляху вирішення.

Я звернулася до підрядника, який розробив зведений кошторис, акти. Надали всі ці документи в Департамент освіти. Там наразі сума 127 тисяч. І на сьогодні буде розглядатись питання через сесію, – розповідає директорка ЗДО Олеся Вавринчук.

Проте ці кошти ще потрібно отримати. А поки діти продовжують перебувати в небезпечних приміщеннях. Щоправда, батькам пропонували розділити дітей у різні групи. І в цій ситуації суцільне непорозуміння.

Ми ні в якому разі не відмовляємося від ремонту. Ми відмовляємось від тимчасового поділу до 1 червня. А Олеся Анатоліївна (директорка) представила цю ситуацію перед представником департаменту так, що батьки відмовились зробити ремонт. І це засвідчує наша заява, де чітко вказано, що ми, батьки, відмовляємось від тимчасового поділу, але ні в якому разі не відмовляємось від ремонту, – наполягає мама вихованки садочка.

Решта батьків додають, що розділення дітей на різні групи проблему не вирішить, адже інші приміщення не в кращому стані. Батьки іншої групи також мають фотодокази грибка.

Від постійних скандалів усі втомилися. Тому батьки вимагають звільнення директорки закладу за підставами злісного невиконання посадових обов’язків і абсолютне небажання співпрацювати з батьками.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook