Новини
Суспільство

У Хмельницькому помер молодий священник ПЦУ

Син митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія Махоти Дмитро полишив цей світ на 35 році життя. Про втрату повідомили у Хмельницькій Єпархії Православної Церкви України.

Причина смерті клірика Хмельницької єпархії ПЦУ, протоієрея Дмитра Махоти, який священиче служіння поєднував з послухом головного капелана Хмельницької Національної академії Державної прикордонної служби України, не повідомляється.

Менше ніж добу тому на своїй сторінці у соцмережах Дмитро Махота розмістив допис про захід, проведений богословами для курсантів прикордонної академії, а вже сьогодні зранку стрічка наповнена словами скорботи.

Не віриться що тебе вже з нами нема…Ти був справжнім другом, хорошим священником, вірним сином нашої України, і просто гарно і доброю людиною.Хай Господь прийме твою душу, та оселить її там, де всі праведні спочивають! ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ І ВІЧНИЙ СПОКІЙ!СПОЧИВАЙ З БОГОМ ДРУЖЕ! – написав протодиякон Хмельницької єпархії ПЦУ Юрій Ящишен.

Слова співчуття з приводу смерті священнослужителя висловили у Хмельницькій єпархії ПЦУ від імені її керуючого єпископа Павла, кліру та всіх, хто знав, поважав та любив Дмитра Махоту.

Про дату та час прощання з Дмитром Махотою буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота наприкінці березня 2021-го помер на 55 році життя внаслідок ускладнень від COVID-19.

ДОПОВНЕНО: Прощатимуться з Дмитром Махотою у Свято-Покровському соборі (вул. Володимирська, 113). Тіло отця привезуть у храм сьогодні, о 17.00. Завтра, 10 червня, о 8-й ранку почнеться богослужіння. Поховають Дмитра Махоту на кладовищі мікрорайону Ракове.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook