Новини
Інфраструктура

“Хмельницькгаз” завершує один з найбільших проєктів року для безперебійної доставки газу

Роботи підвищеної складності в умовах значного впливу підземних грунтових вод та блукаючих струмів завершують фахівці групи експлуатації та ШРП-ГРП Хмельницького відділення. Йдеться про заміну сталевого зношеного газопроводу середнього тиску на сучасний довговічний поліетилен, яким доставляється блакитне паливо десяткам тисяч споживачів газу мікрорайонів Ружична, Дубове, Ракове та  центру Хмельницького.

Використовуємо технологію «пригрузів»

«Модернізація саме цього першочергового об’єкту критичної інфраструктури – у пріоритеті, адже це – безперебійна доставка газу значній частині обласного центру. Технічно складний процес заміни  морально застарілого  газогону вимагав попереднього проєкту та інженерного рішення, адже  пролягає в болотистій місцевості з постійним рухом  грунтових  вод, – розповів головний інженер Хмельницького відділення «Хмельницькгазу» Юрій Коломієць. –  Тож для надійної фіксації газогону використовуємо спеціальні бетонні конструкції – «пригрУзи», що прокладаються  поверх газопроводу підйомними механізмами-маніпуляторами».   

Наразі метод прокладання газогонів  за допомогою «пригрузів» вже використовувався  газівниками неодноразово. Зокрема, при монтажі в умовах впливу  водяних потоків. Саме модернізація таких непростих об’єктів – достойний приклад  професійної майстерності та висококласності газівників, зреалізований  для безперебійної та безпечної доставки газу споживачам навіть в умовах воєнного стану.

Зауважимо, що поліетиленовий газогін не піддаватиметься електрохімічній корозії в зоні дії блукаючих струмів, окрім того,  в ході робіт буде встановлено і сучасну виносну засувку та замінено ще одну ділянку газопроводу середнього тиску діаметром 200 мм.

Нагадаємо, що попередньо, групи комплексно-приладового обстеження при здійсненні планових робіт, виявили пошкодження ізоляційного покриття та витоки газу, адже даний газопровід, збудований у 60-х роках, вичерпав свій термін експлуатації та потребував заміни.

Зварювання газопроводу відбувається стиковим методом інноваційним апаратом електрогазозварниками та слюсарями Хмельницького відділення.

Дані роботи – яскравий приклад, який демонструє безперебійний процес  «доставки газу». Це – ремонтні та модернізаційні заходи, обстеження газопроводів, технічне обслуговування газорегулюючого обладнання та усієї системи газорозподілу Хмельниччини, що пролягає на десятки тисяч кілометрів Тому лише вчасна, до 20 числа місяця, послуг з доставки газу – надійна інвестиція у стабільність, безперебійність  та безпечність послуги.

Читайте також: Водія «Хмельницькгазу» Головнокомандувач ЗСУ нагородив «Золотим хрестом»

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook