Новини
Бізнес

Черешня у Хмельницькому здешевшала вп’ятеро

На Хмельницькому продовольчому ринку за місяць помітно знизилися ціни на сезонну ягоду. Раніше черешню пропонували за 600 гривень, наразі ціни – від 100 до 160 гривень за кілограм.

Ми починали від найдорожчої черешні, то була 600-650 гривень за кілограм. Потім трохи впала в ціні, була 320, 280 і на сьогодні найякісніша коштує 160. То була закордонна, вона проходила розтаможку, вона перетинала кордон, і, вважайте, до нас вона доходила через треті руки, – пояснила продавчиня ринку Світлана.

На ціну та якість ягоди вплинуло повномасштабне вторгнення. Найкращі сорти в Україні вирощували на територіях, які зараз перебувають у тимчасовій окупації. Тому продавцям доводиться закуповувати хоча б якусь черешню, аби покупці мали вибір.

Коли ще не було війни, ми возили мелітопольську черешню, вона була найкраща, найякісніша. Тепер же починались з грецької черешні, а на сьогодні маємо закарпатську. Я вибирала її як одну з найкращих. Її ціна – 160 гривень. Є за 120 гривень, вона трохи дрібніша, але солодка і добра, – каже Світлана.

Також жінка додає: зараз вибирати особливо немає з чого, тому найкраще обирають з того, що є.

За словами продавців, ціни на черешню ще знизяться. Тож усі охочі зможуть ще поласувати улюбленою ягодою впродовж літа, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Нагадаємо, на Хмельниччині може подорожчати хліб

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook