Новини
Кримінал

Засновник ГО у Хмельницькому продавав “липові” медичні довідки ухилянтам

Служба безпеки України заблокувала злочинну схему, організовану засновником однієї з громадських організацій міста Хмельницький.

Зловмисник «сприяв» своїм клієнтам в отриманні фіктивних довідок про встановлення групи інвалідності з подальшим зняттям з військового обліку. За грошову винагороду обіцяв повпливати на лікарів військово-лікарської комісії та Хмельницької обласної МСЕК і забезпечити виготовлення необхідних документів.

Оперативники затримали 42-річного організатора на гарячому після отримання 8,5 тисяч доларів США неправомірної вигоди від місцевого мешканця. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Тривають слідчі та оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності й інших учасників протиправної схеми.

Заходи із викриття та блокування проводили співробітники СБУ Хмельниччини спільно з слідчими СУ ГУ Нацполіції, працівниками УСР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За інформацією управління СБУ у Хмельницькій області

Читайте також: Перевозив “ухилянтів” у вентиляції: провідника потягу викрили правоохоронці Хмельниччини

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook