Новини
Кримінал

Ще двох захисників російської агресії викрила СБУ у Хмельницькому

Двоє вірян Свято-Покровського кафедрального собору у Хмельницькому виправдовували збройну агресію РФ та схвалювали воєнні злочини окупантів. Обом оголошено про підозру у колабораціонізмі.

Виявили колаборантів під час стихійного зібрання вірян біля храму, в якому незадовго до того проголосували за перехід до ПЦУ. Саме на зібранні чоловіки, не приховуючи своїх поглядів, відкрито виголошували слова підтримки Росії, заявляючи, що вона є миролюбною країною, а війну почав не Путіна, а українці. Проголошували кремлівські наративи про “Донбас, який бомблять 8 років” та про окупантів, які прийшли “захищати Крим”. І Донбас, відповідно, також.

Попри те, що самі могли стати жертвами ворожих ракетних обстрілів, обидвоє схвалювали їх, а ще намагалися дискредитувати українських військових.

Як встановили правоохоронці, один з колаборантів – охоронець Свято-Покровського кафедрального собору, 61-річний уродженець Молдови. Має кримінальне минуле – відбував покарання за тяжкі злочини. Інший – 36-річний безробітний хмельничанин, який також мав проблеми з законом через застосування домашнього насильства та хуліганство.

Заходи з викриття колаборантів проводили співробітники УСБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook