Новини
Суспільство

Продавці хмельницького ринку розповіли про ціни на кавуни

Зазвичай сезон продажу кавунів у Хмельницькому стартує з липня, однак продавці місцевого продовольчого ринку починають торгувати цією ягодою трохи раніше. Якщо раніше це були вітчизняні кавуни, то зараз – імпортні.

Продавчиня Вікторія традиційно торгує кавунами близько 20 років. Зазвичай закупляла більшу частину херсонських та одеських кавунів. Однак катастрофа на Каховській ГЕС змінить цю тенденцію.

Ми в основному торгували херсонським, одеським кавуном. Зараз ми вже мусимо торгувати закордонними: з Туреччини та Греції. Ми дзвонили своїм хесонським постачальникам. Вони розповідають, що все затопило. Сказали: не чекати, – каже жінка.

Минулого року кавуни коштували в середньому 20 грн за кілограм. Цього року ягода без кісточки коштує близько 60 грн за 1 кг, звичайна – 55 грн.

Цього сезону вітчизняних кавунів буде менше. Краяни вважають, що ціна на них зросте. Однак відмовлятись від них все одно не збираються.

За переконаннями продавців, значного подорожчання на ягоду не буде. Це пов’язано з тим, що цьогоріч приєдналася ще одна країна-експортер – Румунія.

За прогнозами фахівців, з початком сезону ціна спаде. Кавуни будуть коштувати в середньому 30-35 гривень за кілограм.

Детальніше дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook