Новини
Суспільство

У Хмельницькому запустили флешмоб #хочучистийбуг

Аби привернути увагу до проблеми серйозного забруднення води в річці Південний Буг, громадські активісти Хмельницького започаткували флешмоб.

Таким чином небайдужі хмельничани намагаються спровокувати швидшу та серйознішу реакцію міської влади та відповідних екологічних служб на вирішення екологічної проблеми, яка останнім часом постала дуже гостро.

Кілька тижнів тому Хмельницький рибоохоронний патруль зафіксував факт замору риби в межах міста на Південному Бузі – тоді ще багато хмельницьких груп опублікували фото мертвої риби. Були відібрані проби і зроблені аналізи води. Результати досліджень, звісно, невтішні, матеріали передані у правоохоронні органи. Посилання на статтю є. Чекаємо….. А щоб чекання плавно не переросло в ігнорування проблеми, пропоную показати, що ми не байдужі, що вболіваємо за долю нашої річки, за її чистоту, за цю екосистему, яка поки що терпить наругу безвідповідальних людей. Що ми чекаємо реальних дій, які покращать стан водойми.

Пропоную опублікувати у соціальних мережах фото Південного Бугу, будь-яке – води, себе – на березі, качок, човнів, заходу сонця… І обов’язково з повідомленням: «Хочу чистий Буг”. Можна навіть відмітити Хмельницький рибоохоронний патруль або Державну екологічну інспекцію у місті Хмельницькому. Так ми продемонструємо свою присутність у цій темі, зможемо привернути увагу до проблеми, що постала вже дуже гостро, – пише ініціаторка флешмобу Вікторія Фурманчук.

Фотограф і громадський активіст Віктор Карван висловлює сподівання, що “цими діями громада таки заставить владу виправити помилки, котрі десятиліттями ми нажаль не помічали. Те, що сталось з Бугом і Плоскою в межах міста, є фактом ігнорування екологічних проблем у місті”.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook