Новини
Інфраструктура

Мешканцям Хмельницького нагадали про оплату води на полив присадибних ділянок

Поливний сезон триває протягом чотирьох місяців, і в цей період власники присадибних ділянок, які користуються послугами централізованого водопостачання від “Хмельницькводоканалу”, мають сплачувати додатково певні суми за воду, яку можуть використовувати для поливу своїх городів.

Для мешканців приватного сектору, в яких не встановлені лічильники, нарахування за полив присадибних ділянок здійснюються з розрахунку 6 літрів води на квадратний метр на добу.

Полив однієї сотки коштує 8,50 грн за 1 день і, відповідно, 258, 46 грн за 30 днів. Абонентам, що встановили лічильники води на поливання зелених насаджень щастить більше — вони платять виключно за фактично використану воду,пояснили у водоканалі.

Та додали трохи цифр: до системи централізованого водопостачання підключені 15 310 споживачів приватного сектору. Наразі 2021 абонент МКП «Хмельницькводоканал» ще не встановили лічильники води.

Також відповіли на найпоширеніші запитання.

Скільки триває поливний сезон?

Поливний сезон триває з травня по серпень, отже саме в ці місяці до основної кількості спожитої води додаються нарахування за поливання зелених насаджень (ПРИ ВІДСУТНОСТІ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ).

У мене є присадибна ділянка, але я не користуюсь водою для поливу. Що робити?

На виконання вимог законодавства та для уникнення непорозумінь в розрахунках, МКП “Хмельницькводоканал” зобов’язує споживачів встановлювати прилади обліку води та укладати відповідний договір з підприємством. Завдяки цьому у споживачів з`явиться можливість регулювати та вести облік свого водокористування, економити та впливати на розмір водоспоживання у власному будинку.

Нагадаємо: На чверть може подорожчати вода у Хмельницькому протягом 2023 року

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook