Новини
Духовність

Активістку УПЦ з Кам’янця-Подільського забризкали сльозогінним газом

Про напад біля Лаври із застосуванням сльозогінного газу на “правозахисницю Вікторію Кохановську” повідомили в пресслужбі Української Православної Церкви. Молодого чоловіка, який розпорошив газ в обличчя кам’янчанці, затримали.

Як йдеться у повідомленні УПЦ, вчора, 29 червня, у Києво-Печерській Лаврі відбулася провокація, під час якої один з учасників “напав на вірянку УПЦ, правозахисницю Вікторію Кохановську, розпорошивши їй в обличчя сльозогінний газ”.

Після того, як Вікторії Кохановській змінили міру запобіжного заходу з цілодобового на нічний арешт, вона, розповідають в УПЦ, приїхала до столиці, щоб “вклонитися Лаврським святиням”. Свій візит до Лаври жінка транслювала у прямому ефірі. Тоді ж зафіксувала на відео, як їй в обличчя бризнули з балончика перцевою сумішшю.

Молодого чоловіка, який напав на скандально відому кам’янчанку, затримали, закували в кайданки та документально зафіксували злочин.

Сьогодні, 30 червня, Кохановська оприлюднила заключення лікарів, в якому встановлено «хімічний опік кон’юнктиви склери та повік І ст. обох очей, – прокоментували в УПЦ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook