Новини
Культура

Експеримент через абсурд пропонують побачити хмельничанам місцеві театрали

Народний аматорський театр «Дзеркало» з Хмельницького продовжує підтримувати культурний тил через промоцію сучасних постановок на різноманітних артмайданчиках обласного центру.

Цього разу «дзеркальці» запрошують глядача побачити й відчути всі грані винятковості жанру абсурду при перегляді вистави «Вражена Тетяна», за мотивами п’єси сучасного грузинського драматурга Лаші Бугадзе.

Твір торкається вічної теми пошуку себе в цьому буремному світі, який повз абсолютну серйозність настроїв прямує прямісінько в жорно нісенітниці:

Вистава складається з декількох коротких, але наповнених частин, які всі разом поєднуються в одну цілісну картину сучасного світу, який з кожним днем стає абсурднішим. Де жінки стають більш мужніми, а чоловіки більш жіночними, де бабуся, розповідаючи онуку казку сподівається, що він виросте і всіх «тра-та-та», де син може повірити, що його дружина приготувала йому на обід його ж матір, де жінки більше радіють померлими чоловікам на війні, ніж живим на власному подвір’ї… Все це є частиною нашого світу, та іноді цей світ не тільки уявний: у п’єсі чи на сцені, а зовсім реальний, який оточує нас, – коментує режисер Дмитро Гусаков.

Варто зазначити, що після показів у монотеатрі «КУТ» попередніх двох вистав, ця постановка відбудеться в межах нової, як зазначають учасники трупи – експериментальної сцени «Антракт», яка нещодавно відкрилась при обласному академічному театрі ім. М. Старицького.

Актуальність постановки не піддається сумніву, адже в першу чергу вона акцентує найболючішу тему – війну, з втратами, що її супроводжують, людськими трагедіями та їх наслідками для сприйняття світу й себе в ньому. У що ми перетворюємось в щоденні пекла, побутовому механізмі повторення, чого нам коштує збереження своїх цінностей й своїх людей поруч, як втримати час – на ці та інші запитання дає відповідь «Вражена Тетяна» у постановці Дмитра Гусакова.

Вистава відбудеться 8 липня, початок – о 18.00. Але місце у глядацькій залі можна зайняти вже сьогодні. Для цього потрібно задонатити 100 гривень за посиланням на банку або на картку 5375 4112 0595 9302

Фото: Сергій Аніськов

Читайте також: «Радіти простим речам» навчали хмельничан актори аматорського театру

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook