Новини
Політика

Жителі Хмельниччини зможуть обирати проєкти регіонального розвитку через «Дію»

Жителі Хмельниччини зможуть обирати через портал «Дія» що і де відновлювати в Хмельниччині та загалом по всій державі, а проєкти-переможці вже у 2024 році отримають державне фінансування з фонду регіонального розвитку (ДФРР) – про це розповів голова Хмельницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу», нардеп Сергій Мандзій.

Розповідаючи про нещодавно прийнятий законопроєкт № 9165, Сергій Мандзій зазначив про певний алгоритм реалізації проєктів.

«Спочатку проєкти подаватимуться на голосування громадян засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг ― через портал «Дія», після цього Кабмін затверджуватиме фінансування за цим проєктом саме на підставі голосування громадян», – зазначив нардеп.

Він наголосив, що саме громадяни будуть користувачами проєктів після реалізації, тому їхнє слово повинно максимально враховуватися під час ухвалення остаточних рішень.

Логічно, що люди мають вирішувати, які проєкти є важливими в їхньому регіоні. Тим більше, що реалізуються вони не лише за кошти Державного бюджету, але й з місцевих бюджетів. Тобто, самі громади та міста надають відповідне фінансування, – повідомив Сергій Мандзій.

Громадяни завдяки Дії бачитимуть усі проєкти, винесені на голосування, але віддати свій голос зможуть лише за один.

Під час голосування громадянин може віддати лише один голос за одну інвестиційну програму регіону за місцем проживання. Це важливий крок, що з точки зору впливу громадян на ухвалення рішень, позитивно вплине на відновлення України. Відповідно до регіональної стратегії кожного регіону, громадяни самі вирішуватимуть чи це буде лікарня, чи ЦНАП, чи інший об’єкт, – підкреслив Сергій Мандзій.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook