Новини
Інфраструктура

Вздовж автошляхів Хмельниччини встановлюють нові дорожні знаки та косять траву

Нові дорожні знаки шляховики встановлюють на узбіччях траси М-30, що проходить через Хмельниччину. Оновлення пов’язане з проведеним у травні 2023 року аудитом аварійно-небезпечних ділянок та місць концентрації ДТП на дорогах державного значення Хмельниччини. Також в межах доведених лімітів фінансування бригади підрядників проводять покіс рослинності вздовж автомобільних доріг.

Як повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області, за результатами аудиту на дорогах області в першу чергу встановлюють додаткові дорожні знаки, напрямні стовпчики та оновлюють розмітку. Днями підрядники виконували частину цих робіт на деяких ділянках траси “Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине”.

Нові вказівники правил обгону 3.25, 3.26 та обмеження швидкості 3.29 з’явились на маршруті від міста Хмельницького до межі з Тернопільщиною,уточнили у Службі.

Також по зовнішньому краю узбіччя встановлюють сигнальні стовпчики зі світлоповертальними елементами для забезпечення видимості краю проїзної частини.

Водіїв просять зважати на нові дорожні знаки та не нехтувати безпекою – своєю та інших учасників руху.

Також на автошляхах області вручну та механічним способом дорожники скошують траву.

Першочергово роботи тривають на дорогах з найбільшим трафіком, якими рухаються військові та гуманітарні вантажі, – повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури.

За недбалими учасниками дорожнього руху, які “свинячать” там, де йдуть, їдуть або очікують попуток, дорожники вимушено прибирають сміття. Та закликають дотримуватися санітарних правил, оскільки прибирання доводиться здійснювати вручну, а це – досить клопіткий та витратний процес.

Пройти сотні кілометрів доріг і підібрати кожен стаканчик, папірець, пляшку, пакет вартує значних зусиль,зазначають у шляховиків.

Тому дорослим людям, які, схоже, погано розуміють, як поводитися з відходами своєї життєдіяльності, нагадують, що потрібно:

  • Залишати сміття у спеціально відведених місцях
  • Не вивозити мішки з побутовим непотребом до зупинок громадського транспорту та місць відпочинку водіїв.
  • Не кидати сміття на узбіччя.

Читайте також: На Хмельниччині почастішали випадки псування дорожньої інфраструктури

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook