Новини
Офіційно

У пенсійному фонді повідомили, як перерахують пенсію деяким мешканцям Хмельниччини

З 1 липня 2023 року на виконання пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 №168 «Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році» проведено перерахунок пенсій, призначених відповідно до Законів України “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про статус народного депутата України”, “Про наукову і науково-технічну діяльність” до 31 грудня 2022 року включно.

Перерахунок проведено шляхом підвищення основного розміру пенсії (без урахування надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством) на коефіцієнт збільшення 1,197 (в межах максимального розміру пенсії, визначеного законом).

Розмір збільшення пенсії в результаті перерахунку не може бути меншим, як 100 грн. Тому у разі, коли розмір збільшення в результаті перерахунку пенсії становить менше 100 грн (від 0,01 грн до 99,99 грн), встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до 100 грн.

При цьому, розмір збільшення в результаті перерахунку пенсії не може перевищувати 1500 грн.

Особи, яких переведено на пенсію за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон №1058) мають право поновити пенсію відповідно до Законів України “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про статус народного депутата України”, “Про наукову і науково-технічну діяльність” згідно поданої заяви з урахуванням норм статті 45 Закону №1058.

Розмір пенсії встановлюється у тому ж розмірі, що особа отримувала до переведення на Закон №1058, з подальшим підвищенням основного розміру пенсії на коефіцієнт 1,197.

З 01 липня 2023 року проведено перерахунок пенсій для 858 осіб. Підвищення отримали 810 пенсіонерів, середній розмір підвищення становить 1176,27 грн. Перерахунок пенсії проведено автоматично, без додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду. У липні пенсіонери у звичному для себе порядку отримають пенсію у збільшеному розмірі. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook