Новини
Кримінал

Затримано хмельничанина, якого підозрюють у шахрайстві з документами військових

Півтора десятка військових стали жертвами шахрая, який обіцяв їм пришвидшити процес отримання посвідчень УБД. У шахрайстві підозрюють мешканця Хмельницького, який своїми неправомірними діями завдав людям збитків на понад мільйон гривень.

Як повідомили у Національній поліції України, за пришвидшення процедури отримання документів учасника бойових дій хмельничан просив перерахувати певну суму (яка не називається) на банківську карту. За його словами, картка належала третій особі. Можливістю отримати посвідчення УБД користувалися військові, які мали право на такий документ, але, вочевидь, не могли отримати його вчасно у встановленому законом порядку.

У помешканні хмельничани провели обшук, під час якого вилучили, зокрема, банківські карти, які він, ймовірно, використовував для шахрайських оборудок.

За фактом неправомірних дій хмельничани відкрите кримінальне провадження за статею “Шахрайство”. За скоєне чоловіку загрожує штраф, або виправні роботи, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook