Новини
Дозвілля

Безкоштовний лавандовий рай створили в Городку

Літо – сезон яскравих кольорів та вражень. Навіть в умовах війни кожен шукає можливості трохи відволіктися та насолодитися прекрасним. Для мешканців та гостей Городоцької територіальної громади, що у Хмельницькій області, справжньою оазою спокою та насолоди є лавандове поле.

Лавандовим містечком називають місцеві мешканці центр своєї тергромади. На самому в’їзді вже декілька років поспіль милує око плантація висаджених кущів лаванди. Проєкт створення такого поля – ініціатива місцевих мешканок, які ще декілька років тому придбали перші кущики ароматної лікарської рослини. Вони висадили та доглядали їх.

Унікальність місця полягає в тому, що це є соціальний проєкт, і всі відвідувачі можуть завітати сюди абсолютно безкоштовно. Насолодитися красою, що асоціюється з нескінченними полями французького Провансу. Тепер же є підтримка з боку міської ради та громади. Працівники комунальних установ радо доєдналися до догляду за полем.

Люди працюють в позаробочий час. Наші люди отримують справжнє задоволення, тому що вони самі насолоджуються цими квітами. Минулого року, коли квіти вже перецвіли, працівники культури зібрали цвіт лаванди та робили подарункові набори, які ми роздавали на наших благодійних акціях, – розповідає керуюча справами виконавчого комітету Городоцької міської ради Ольга Бистрицька.

Місцеві мешканці також радіють створенню такої оази в їхньому містечку. Адже тепер їм не потрібно долати кілометри для фотосесії в лавандовому полі. Особливо це актуально і потрібно нині, коли хочеться трохи порелаксувати в такому гарному місці та хоча б на трішки відволіктись від буденності.

Сьогодні гододоччанам важко уявити своє місто без лаванди, адже саме ця рослина стала певним символом. Нею прикрашають вулиці, прибудинкові території. Тут є навіть лавандова крамничка, у якій кожен знайде собі сувенір до душі та може скуштувати лавандової кави.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Ще трохи світлин лавандового поля.

Фото: Дмитро Полюхович

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook