Новини
Суспільство

Маскувальну сітку-рекордсменку виготовили у Хмельницькому

Маскувальну сітку-рекордсменку виготовили у громадській організації “Захист — об’єднання волонтерів”. Над полотном розміром 15 на 15 метрів працювали 11 днів. Його передадуть прикордонникам.

Волонтерка Ірина Ковалевська розповідає, що ця сітка була виготовлена на замовлення Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Вона займає площу 225 квадратних метрів. Додає, що вона хорошої якості, тому нею можна буде накривати техніку.

До виготовлення маскувальної сітки приєднуються і містяни, і вимушені переселенці, такі як Євген. Два тижні тому він приїхав до Хмельницького разом із дружиною з Херсону. Він нарізає тканину, з якої потім виготовляють самі сітки. Місцева ж волонтерка, яка приєдналась з початком повномасштабної війни, Ліана Галянт розповідає, що проводить за плетінням по декілька годин на день.

Від початку повномасштабної війни благодійники сплели 1700 маскувальних сіток та 1900 захисних костюмів. За словами волонтерів, нині запитів від військових мають багато. Тож закликають хмельничан та гостей міста долучатися до плетіння.

На жаль, рук не вистачає. У нас величезні замовлення. Черга іноді сягає 100 замовлень. З Нового року ми опрацювали вже 980 заявок, в тому числі це і сітки, і захисні костюми. Часто бувають такі ситуації, коли потрібно їх виконати вже сьогодні, – каже виконавча директорка ГО “Захист — об’єднання волонтерів” Леся Стебло.

Приєднатись до плетіння сіток і маскувальних костюмів можна за адресою: вулиця Кам’янецька, 76.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook