Новини
Кримінал

На Хмельниччині повідомили про підозру медикам, що виготовляли довідки ухилянтам

Голові лікарської комісії однієї з медустанов Хмельницької області та двом її спільницям, раніше викритим СБУ на масовому продажі фіктивних документів для ухилянтів, повідомлено про підозру.

Нагадаємо, у квітні цього року співробітники УСБУ Хмельниччини ліквідували масштабну корупційну схему, налагоджену керівництвом лікарні.

Слідством встановлено, що до організованої злочинної групи входили голова лікарської комісії, окремі профільні лікарі та шестеро довірених осіб, які підшукували потенційних клієнтів. Посадовці підробляли історії хвороб, довідки про інвалідність та інші документи, які дозволяли чоловікам ухилитися від військової служби та безперешкодно виїхати за кордон.

Правоохоронці затримали голову ЛК, медсестру та одну з довірених осіб 20 квітня 2023 року після отримання та розподілу ними чергової «винагороди» у сумі 4,6 тисячі доларів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за вчинення злочину організованою групою та за одержання неправомірної вигоди. Організаторці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а двом її спільницям – домашній арешт.

Також слідством вирішується питання щодо повідомлення про підозру та притягнення до відповідальності усіх фігурантів кримінального провадження.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook