Новини
Духовність

Відпустові урочистості відбулися у санктуарії в Летичеві (ФОТО)

Пішки та на велосипедах щороку долають шлях на початку липня паломники з Хмельниччини та Вінниччини, аби взяти участь у відпустових урочистостях у санктуарії Летичівської Богородиці – Покровительки Поділля і Волині. Паломництво з Кам’янця-Подільського цього року відбулося втридцяте.

Традиційно паломники приходять та приїздять до Летичева 5 липня увечері, залишаючи позаду кілометри шляхів двох областей. Звичними маршрутами 200 прочан на чолі з отцем Едуардом Василенком йшли 4 дні з Томашполя, що у Тульчинському районі на Вінниччині. 150 паломників з отцем Миколою Лучинським прийшли з Кам’янця-Подільського. Для кам’янчан це паломництво було ювілейним, тридцятим.

Групу паломників, які йшли з Хмільника, очолив настоятель місцевої парафії Пресвятої Трійці отець Олександр Бурмістров, повідомляє CREDO. З Шепетівки, Шаргорода та Літина прочани приїхали на велосипедах.

Здолавши непростий шлях, паломники доєдналися до Вілігійної Святої Меси, яку цього року відслужив ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський у співслужінні з єпископом-помічником Радославом Змітровичем та з гостем із Польщі — душпастирем молоді й багаторічним організатором Всесвітніх днів молоді єпископом Ґжеґожем Суходольським, і великою групою священників.

Вкотре в цьому прекрасному місці нас зібрала Матір Ісуса і наша Матір. Приходимо, щоб під час цих святкових днів у Її домі віддати Їй все, що є в нашому житті. Приносимо цілий рік наших переживань, страждань, радості, наших зусиль, спрямованих на те, щоб було краще в наших серцях, родинах, у нашій країні та у світі. Приносимо все. Вона чекає. Вона приймає. Вона чекає на кожного з нас. І під час Євхаристії, яка розпочинає цьогорічне святкування, хочемо передусім подякувати, що ми дочекалися радості знову бути учасниками цього великого свята, – привітав учасників урочистості настоятель санктуарію отець Адам Пшивускі.

Урочисту відпустову Месу – центральну подію святкування – було відправлено 6 липня. Її також очолив ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський.

У спільній молитві учасники урочистості просили Бога про дар щирого розкаяння для тих, хто відповідальний за розв’язання війни; за народ і владу нашої країни; за воїнів, які стоять на захисті нашого майбутнього; за паломників і добродіїв Летичівського санктуарію; за жертв війни, особливо — загиблих воїнів і загиблих дітей, та за померлих рідних і близьких.

Урочистості завершилася Євхаристійною процесією навколо храму. У мирних умовах процесія зазвичай обходить храм вулицями Летичева, проте через війну цей маршрут скоротили.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook