Новини
Суспільство

Підлітки зі зброєю у руках: військовий табір для дітей організували на Хмельниччині

Різноманітна зброя, футбол, історія України та смачна їжа: в Іванківцях, що у Хмельницькому районі, організували військовий табір для дітей.

Єгору всього 10 років, а він уже хоче стати військовим і зі зброєю в руках захищати нашу державу. Надихає хлопця його хрещений батько. Єгор розповідає, що “хрещений” воює вже близько 8 років, чим хлопець дуже захоплюється, дуже любить стрільбу. Вже більше тижня він ходить до військового табору “Подільська Січ”. Тут хлопець щодня читає молитву.

У таборі діти можуть ознайомитися з різними видами зброї, пограти у футбол, повчити історію просто неба та смачно поїсти. Організували табір з метою патріотичного виховання молодого покоління.

Староста Олешинського старостату Валентина Базилюк наголошує, що патріотичним вихованням молоді та формуванням здорової української нації необхідно займатися першим чином, тому що потрібно ростити заміну тим героям, які віддають життя за Україну.

Цікавість до табору зростає з кожним днем. Дітям подобаються усі активності, які відбуваються тут і сама атмосфера. До патріотичного навчання долучилось півтори сотні дітей Хмельницької громади.

Багато дітей не хочуть навіть йти додому на ніч і залишаються тут. Але під час війни це дуже відповідально, адже під час тривоги потрібно вчасно підняти дитину і завести в укриття, – розповідає Валентина Базилюк.

Реалізувати доступного усім бажаючим табору вдалося завдяки підтримці волонтерської спільноти. Тут відпочивають і дізнаються найцікавіше про Україну біти, студенти, тамтешні мешканці, військові та правоохоронці.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook