Новини
Події

Вечір пам’яті та презентація книги загиблого військового відбудеться у Хмельницькому

Сьогодні, 14 липня, хмельничан запрошують завітати у Мистецький дворик (біля музичної школи №1), аби вшанувати пам’ять загиблого на війні Євгенія Ролдугіна. На заході також буде презентована його книга “Час відважних”.

Євген був талановитим спортсменом, що подавав великі надії, мав пурпуровий пояс із бразильського джиу-джитсу. На війну пішов добровольцем у 2014 році – тоді йому було лише 18. Воював під Маріуполем, в Пісках, Авдіївці, Опитному, Бутівці. Був поранений під Києвом наприкінці березня 2022. Попри це, після реабілітації знову став до лав захисників. Загинув 11 вересня 2022 року на Харківщині, рятуючи життя побратима.

За словами батьків Євгена, книгу він писав досить довго, проте в родині свою літературну роботу не обговорював.

«Книга «Час відважних» – це бажання нашого сина лишити на папері та переосмислити для себе ті всі страшні події, через які йому довелося особисто пройти в умовах війни. Психологічно не витримували люди у віці й з досвідом, а він був ще зовсім юним», – розповів в інтерв’ю одному з місцевих телеканалів батько захисника Олександр Ролдугін.

Презентація книги мала відбутися минулого року, проте війна, як і багато чого, ці плани змінила. Зокрема, видавець, який займався випуском книги, теж став на захист України як доброволець. Тому процес випуску видання затягнувся. З іншого боку, це дало можливість доповнити роботу Євгена світлинами з домашнього архіву, розповів Олександр Ролдугін. Також з’явилася у “Часі відважних” біографія автора.

Книга Євгена Ролдугіна видана накладом у 10 тисяч примірників. Її можна замовити через інтернет або придбати сьогодні, під час презентації. Початок заплановано на 18.00.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook