Новини
Суспільство

У хмельницькому ПТУ вирощують овочі для освітніх закладів міста

Пів тисячі кущів помідорів висадили у Центрі підготовки робітників із овочівництва у закритих ґрунтах. Телиця на 600 квадратних метрів розташована на базі державного навчального закладу “Вище професійне училище №11“, що у Хмельницькому. Урожай овочів передадуть для потреб обласного центру.

Раніше тут вирощували виключно огірки із використанням сучасних технологій. Нині ж додали томатів.

Ми хочемо комбінувати наполовину огірки та помідори. На даний момент ми поділили так: 500 кущів помідорів і 600 огірків, – розповідає старша майстриня Хмельницького ВПУ №11 Людмила Забурмака.

За рослинами доглядають професійно, використовуючи тільки екологічні добрива. Усю вирощену продукцію передадуть на потреби навчальних закладів міста. За словами директора навчального закладу Василя Селізара, перший та подальші врожаї планують передавати у школи та садочки міста.

Вирощування продукції у теплицях – один із економічно вигідних напрямків інноваційного розвитку аграрного підприємництва. За останні роки вітчизняне виробництво тільки збільшує будівництво тепличних комплексів. А от фахівців у цій сфері бракує. Тому додатково тут навчають альтернативним джерелам енергії.

За словами Василя Селізара, для того, щоб забезпечити енергоємкість, тут використовують сонячні батареї, і також виготовлена дієва електростанція потужністю 1 кіловат.

ВПУ №11 став першим закладом в Україні, який впроваджує навчання майбутніх фахівців овочівництва, які будуть конкурентно спроможні на ринку праці.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook