Новини
Суспільство

У хмельницькому реабілітаційному центрі для диких тварин народилося левеня

Майже три тижні тому у пари Левів Тіари та Амура народилося дитинча. Показали його працівники реабілітаційного центру для диких тварин лише тепер. Згодом маленького лева планують передати в Африку.

Левине подружжя до реабілітаційного центру для диких тварин у Хмельницькому потрапило 15 років тому з цирку. За цей час у левиці потомство народжувалося десять разів. Усіх малих левенят згодом передавали за кордон.

Протягом 19 днів Тіара не підпускала до малюка людей. Проте вчора дитинча довелося забрати з клітки, оскільки у левиці зникло молоко. Тож маленького лева тепер 8-9 разів на день годують люди – спеціальною молочною сумішшю.

Це вперше Тіара народила лише одного малюка, розповідає директор реабілітаційного центру Сергій Пальохін. Раніше завжди було 3-4 дитинчати.

Попереду у малюка – огляд лікарів, всі необхідні щеплення. Приблизно за пів року, коли зміцніє, левеня поїде за кордон, ймовірно, в Африку, в природне середовище.

Як назвати малого хижака, у центрі ще не визначилися. Проте діти, які відвідують тварин, називають його Барні.

Детальніше – у сюжеті Суспільне Хмельницький.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook