Новини
Освіта

Школярки з Хмельницького здобули медалі на європейській дівочій олімпіаді з інформатики

Європейська дівоча олімпіада з інформатики (European Girls’ Olympiad in Informatics) проходила у Швеції. Троє з чотирьох учасниць у команді України – хмельничанки, учениці клубу Алгоритм.

Про чергові здобутки своїх учениць повідомив керівник клубу хмельничанин Андрій Попик. Жодна з дівчат не залишилася без медалі за підсумками змагань. Всі разом вони зібрали повний комплект нагород.

Дарина Карпенко (11 клас, Хмельницький) – ЗОЛОТО! Дар’я Лобас (8 клас, Харків/Львів) – СРІБЛО! Ольга Воляник (11 клас, Хмельницький) – БРОНЗА! (зупинилась на 1 сходинку до срібла). Ще одна наша учениця, Уляна Маланяк (11 клас, Хмельницький) виступала за команду Австрії (оскільки через війну навчається в цій країні) – СРІБЛО! Будем працювати, щоб наступні роки мати 4 золота, написав очільник клубу.

Всього в олімпіаді брали участь 189 школярок з 52 країн світу. Українська команда в медальному заліку розділила перше місце з командою Польщі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook