Новини
Суспільство

«Родинний» мурал реставрують у Хмельницькому волонтерки (ФОТО)

Під час ремонтних робіт у будівлі управління соцзахисту, розташованій поруч зі стіною, на якій нанесено родинний мурал, зображення частково пошкодили. Тож його авторки взялися відновити стінопис.

Міський арт, створений вже після початку повномасштабного вторгнення, має на меті підтримати мешканців нашого міста – хмельничан та вимушених гостей регіону.

Мурал рік тому створили юні художниці – студентки місцевої гуманітарно-педагогічної академії – в межах соціального проєкту «Відважна Україна». Монументальна картина містить зображення дідуся з онуком та дівчати з колоском – символів української єдності в родинних зв’язках та дитинства, яке сьогодні оберігають в запеклих боях наші захисники й захисниці.

Проєкт «Відважна Україна» у нашому місті започаткувала організація «Українці майбутнього».

Проте, кілька місяців тому в результаті ремонтних робіт, які проводились інституцією соцзахисту, верхню частину стінопису було пошкоджено.

Як зазначають волонтерки-мисткині соціального проєкту, за першого звернення вони охоче зголосились відновити свій твір й надати йому колишнього лоску.

Для нас участь у цьому проєкті – це не тільки чудовий мистецький досвід у міському просторі, а й волонтерський вклад у нашу перемогу. Не кожен може воювати або збирати кошти на необхідне. Ми – майбутні митці – намагаємося теж допомогти культурним тилом захисникам й простим мешканцям громади – піднявши настрій й даруючи надію саме мистецтвом. Тож, трохи «полікувати» наші твори після ремонтних робіт ми готові – на радість й підтримку Хмельницького! – прокоментувала волонтерка Аліна Гудкова.

Нагадаємо, що поруч з муралом розташований QR-код, відсканувавши який, кожен охочий зможе ознайомитися з подробицями цього арт-проєкту.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook