Новини
Увага!

На Хмельниччині посилюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху

Низка масштабних резонансних ДТП, що сталися останнім часом не лише на Хмельниччині, а й в інших регіонах України, змушують правоохоронців вкотре нагадувати водіям та пішоходам про правила дорожнього руху та посилювати контроль за їх дотриманням.

Нагадаємо, лише за останній тиждень на Хмельниччині сталися щонайменше дві дорожньо-транспортні пригоди, в яких загалом загинуло 5 осіб, з них двоє – діти. У Шепетівці неповнолітній водій мотоцикла збив на пішоходному переході двох братів віком 3 та 9 років. Молодший хлопчик, за життя якого лікарі боролися майже шість днів, вчора помер у лікарні від отриманих травм.

Ще одна ДТП на Шепетівщині, неподалік села Берездів забрала життя 4 членів однієї родини – трьох дорослих та 15-річного підлітка. 8-річний хлопчик з важкими травмами перебуває у реанімації Славутської лікарні.

Ще одна резонансна ДТП сталася днями у столиці – в ніч проти 25 липня під час комендантської години водій збив двох військовослужбовців Нацгвардії України. Внаслідок ДТП один військовий від отриманих травм помер. Інший – госпіталізований у тяжкому стані. Крім того, водій протаранив ще один автомобіль, в якому перебував військовослужбовець. Він отримав легкі тілесні ушкодження.

Загалом, мало який день на Хмельниччині (як і в решті областей) обходиться без повідомлень про ДТП. Відповідно, дотримання правил дорожнього руху правоохоронці будуть контролювати у посиленому режимі. Принаймні, до кінця літа. Про це повідомили у поліції Хмельниччини.

Стартував режим “посилення” 20 липня, і лише у минулі вихідні екіпажі поліції задокументували близько пів сотні адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Серед виявлених порушень – нетверезі водії за кермом (близько двох десятків), зберігання наркотиків, використання фальшивих документів тощо.

На дороги області під час відпрацювання виїхали 24 додаткові екіпажі поліції. Такі відпрацювання триватимуть і надалі, попередили у правоохоронців.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook