Новини
Надзвичайні події

“Пошкодження є”: речник Повітряних сил прокоментував наслідки повітряних атак на Хмельниччині

Менше, ніж за пів доби ворог двічі намагався бомбити Хмельниччину з повітря. І вечірня, і нічна загрози були спрямовані на місто Старокостянтинів у Хмельницькому районі. Під час атак росіяни використали всі можливі засоби ураження: ракети Х-101/Х-555, ракети Х-47 «Кинджал» та іранські дрони-камікадзе «Shahed-136/131». Майже все, що запустив по Хмельниччині ворог, силам ППО вдалося збити.

Про першу повітряну атаку, під час якої всі чотири “Кинджали” ворог спрямував на Хмельниччину, ми вже розповідали. Мешканці області сподівалися, що після такої ворожої активності хоча б ніч видасться спокійною. Але ні. Атака безпілотників, запущених з напрямку Приморсько-Ахтарськ також частково була спрямована на нашу область.

Сигнал повітряної тривоги для Хмельницької області пролунав одразу по другій ночі. Майже через годину очікування, замість повідомлення про відбій, подоляни прочитали у соцмережах повідомлення, що знову лунають вибухи на Хмельниччині. Те, що знову “дістається” Старокостянтинову, стало зрозуміло з повідомлень в одній з місцевих спільнот:

Інформацію про вибухи підтвердили у Хмельницькій ОВА.

Всього вночі Україну росіяни атакували 8 дронами «Shahed-136/131». Всі їх було збито силами ППО.

У Хмельницькій ОВА прокоментували:

Про наслідки двох атак по Хмельниччині розповів також речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, зазначивши, що аеродром у Старокостянтинові, точніше, льотчики, які “роблять “бавовну” на окупованих територіях, “не дає спокою ворогу”.

Він (аеродром – ред.) був учора під прицілом, і “шахеди” теж в більшості були спрямовані сьогодні саме туди, – прокоментував Ігнат.

Щодо наслідків завданих ворогом повітряних ударів, речник сказав таке:

Розуміємо, чим можна збити “кинджал”. Власне, тому там є певні пошкодження, про які ми, звісно, повідомляти не будемо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook