Новини
Культура

У День Української Державності в Хмельницькому відбудеться творчий артвечір

Мистецьку акцію-атракцію за участі місцевої артгромади 28 липня пропонують до відвідин громаді активісти міського будинку культури. За сприяння Хмельницького міського управління культури і туризму у мистецькому дворику Хмельницької музичної школи №1 імені М. Мозгового о 19.00 відбудеться літературно-музичний захід “Моноліт”.

Метою такої гостини є популяризація творчості хмельницьких авторів  та розвиток літературного осередку міста.

Саме мистецьким українським слово й авторською піснею було вирішено відзначити таке важливе сьогодні свято, як День Державності. Зауважу, що «родзинкою» цього творчого вечора стане переважна кількість авторських пісень у програмі, як ознаки укріплення цього жанру у нашому місті. Скинути баласт стресу, відсунути на деякий час страх й тривогу, наповнитися красою та подарувати своє мистецтво громаді – ось, що знаходять у цьому заході наші учасники, – розповіла модераторка та організаторка заходу Юлія Рахно.

Також вона зауважила, що окремі виконавці цього вечора подарують громаді оновлений переклад українською широковідомих пісень, які залунають по-новому.

Всього у програмі літературно-музичного вечора беруть участь дванадцять виконавців, серед яких: Ірця Кошлата, Ірина Подгурська, Микола Палига, Валентин Гуменюк, Ельвіра Молдован, Василь Бексяк, Олена Гашінська, Анастасія Лісова, Кшися Федорович, Микита Бондар та дует «Забавка і Дмитрик».

Чому варто проводити подібні гостини сьогодні, під час воєнного стану, і чим вони особливо ціннісні для митця, розповіла одна з учасниць події, поетеса Ірця Кошлата:

Кожна подія, захід або артгостина сьогодні мають декілька функцій. І, першою, безумовно, є реабілітація мистецтвом, як самих виконавців, так й глядачів та слухачів. Тонкі за душевною будовою творчі натури водночас потребують не тільки відчуття безпеки простору, але й впевненості у потрібності й актуальності свого мистецького продукту. А такі заходи – це надзвичайно своєчасний майданчик для прояви й презентації цієї рятівної творчості.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook