Новини
Культура

Три експозиції до Дня Української Державності презентували у Хмельницькому (ФОТО)

З нагоди відзначення Дня Української Державності у центрі Хмельницького до уваги громади представили вуличні експозиції мистецько-культурні заклади міста.

На вулиці Проскурівській, навпроти кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка, свою виставку до державного свято презентував музей історії міста Хмельницького. На восьми стендах музейники представили всю історію становлення державності в Україні, її особистостей й складових частин.

Український народ понад тисячу років бореться за свою державність і ця боротьба ніколи не була легкою. І зараз за наші цінності йде кровопролитна боротьба, в якій кращі сини й доньки України гинуть за свободу. Цією експозицією ми намагались продемонструвати товариству шлях нашого народу до цієї високої цінності, – зазначає директорка музею Галина Барабаш.

Інформаційні стенди містять не тільки історичні факти про розбудову державності, а їх докладні характеристики ознак держави, її символів та атрибутів тощо.

Поряд з експозицією також розмістилась фотовиставка «ВИБОРЮЮЧИ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ». Фотоперіодику зі світлин, які відображають культові революційні події української історії подарував громаді Хмельницький музей-студія фотомистецтва.

У День Української державності ми пропонуємо містянам зануритись в історичні віхи нашого становлення, як повноцінної держави. Ці світлини частково з фондів нашого музею, а частково надані самим фотохудожниками. Зафіксовані моменти часу від «Революції на граніті» до подій сучасної війни – вражають й знаходять відгук у кожному українському серці, – наголошує директор музею Віталій Савін.

Ще одну гостинну мистецьку експозицію розмістили біля Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім.Т.Шевченка. Крім робіт з батіку, авторства юного таланту з Хмельниччини Ростислава Білоока, до уваги перехожих працівники бібліотеки запропонували кілька атракцій. Так, охочі могли пограти в аерохокей, долучитися до майстерки з виготовлення вишиванки, розмалюватися аквагримом або почитати тематичну літературу. Крім того, у цій локації можна було зробити донат на ЗСУ.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook