Новини
Інфраструктура

Економний ремонт дорожного покриття виконують шляховики на трасі у Хмельницькому районі

За інформацією Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області, шляховики працюють над збереженням покриття поблизу села Старий Остропіль. Використовують при цьому один з найекономічніших та індустріально найефективніших заходів запобігання передчасного руйнування асфальту.

На автошляху Н-03 Житомир – Чернівці, поблизу села Старий Остропіль Хмельницького району, влаштовано перший 1,5-сантиметровий вирівнюючий шар покриття за технологією литих емульсійно-мінеральних сумішей. Після набрання міцності підрядником буде нанесено фінішний захисний шар, – повідомили у Службі відновлення.

Використання литих емульсійно-мінеральних сумішей дозволяє швидко відновити такі транспортно-експлуатаційні показники покриття, як:

  • шорсткість та зчеплення;
  • рівність та герметизація від сітки тріщин та незначних вибоїн;
  • стійкість до природно-кліматичних факторів;
  • захист від водонасичення та забезпечення належного водовідведення.

Тонкошарове покриття буде застосовано на відрізках автодороги Н-03 Житомир – Чернівці, які були відремонтовані у 2015-2016 роках та на яких минув міжремонтний термін експлуатаційної придатності. Це ділянки сумарною протяжністю близько 3 км поблизу населених пунктів Старий Остропіль та Ладиги,прокоментували у Службі відновлення та розвитку інфраструктури.

Читайте також: На Кам’янеччині ремонтують дорогу територіального значення

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook