Новини
Суспільство

8 років з часу заснування відзначила хмельницька мистецька сотня

Волонтери громадської організації Хмельниччини Мистецька сотня “Гайдамаки” щоденно допомагають військовим, онкохворим дітям та підіймають патріотичний дух.

Спільнота незалежних митців вже 8 років займається благодійністю від початку АТО. З метою підтримки військових за допомогою мистецьких заходів волонтери координують зусилля людей, організовують закупівлі необхідної амуніції, засобів захисту, зв’язку та розвідки, харчів та форми, доставляють їх безпосередньо на позиції та передають у руки бійцям на фронті.

З початком повномасштабного вторгнення діяльність ГО дещо змінилася. Роботи стало значно більше та з’явились нові напрямки.

Наші хлопці двічі на тиждень їздять на передову, і буквально пів року тому взяли повністю на поруки нашої організації відбудову та матеріальне забезпечення двох сіл на Харківщині та на Херсонщині, – розповідає волонтерка Марина Українець.

Представники громадського об’єднання вважають, що волонтерство – це щоденна робота, адже кожен віддає останнє, коли надходить черговий запит із фронту. Головне – врятувати життя. Україна переможе, якщо кожен буде на своєму місці сумнівно виконувати свої завдання, які диктує сьогодення. Хмельниччина продовжує бути тиловою областю та надійною опорою військових.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook