Новини
Офіційно

Влада Хмельниччини зустрілася з делегацією з Польщі

Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін зустрівся з представниками гміни Шемуд Вейгеровського повіту Поморського воєводства Республіки Польща. До Хмельницького завітали Рішард Кальковскі – вуйт гміни Шемуд Вейгеровського повіту Поморського воєводства Республіки Польща, Павел Мілевчик – гмінний комендант OSP, Томаш Стеін – директор гмінного центру культури і спорту. Зустріч організували за підтримки ГО «Міжнародна Організація Україна ЄС».

Сьогодні Україна має безпрецедентну підтримку з боку прогресивного, демократичного світу. Ми щиро вдячні польському народу, польському Уряду за допомогу українцям, що знайшли прихисток у Польщі та за підтримку наших військових, які гідно дають відсіч ворогу, – сказав Сергій Тюрін, вітаючи гостей.

Візит мав ознайомчий характер, але принагідно іноземна делегація завітала в область, аби обговорити питання щодо налагодження соціально-економічного та культурного співробітництва з громадами області, а також відвідати Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни та передати гуманітарну допомогу нашим військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні.

Крім того, сторони діалогу висловили сподівання, що після довгоочікуваної перемоги наші країни матимуть можливість більше зосередитися на розвитку економічного співробітництва, культурної та туристичної сфери.

Наразі гуманітарна допомога отримана від регіонів Польщі – тепловідбивні костюми для працівників ДСНС, медичне обладнання, комп’ютерна техніка, ліки, продукти, засоби гігієни, теплий одяг – дуже важлива і потрібна. Надважлива для нас і ваша військова допомога. Тому ми високо цінуємо вагому підтримку Республіки Польща на міжнародній політичній арені та сподіваємося на активну співпрацю надалі, – додав перший заступник начальника ОВА.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook