Новини
Офіційно

Хмельниччина першою в Україні офіційно впроваджує чат-бот “Укриття”

Пілотний проєкт є спільною ініціативою Хмельницької обласної військової адміністрації та IT-компанії Stfalcon. Про впровадження додатка “Укриття” під час брифінгу розповіли перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін та власник IT-компанії Stfalcon, яка є розробником чат-боту, Степан Танасійчук.

Чат-бот “Укриття” виконуватиме дві важливі функції, як для людей, так і для ОВА: по-перше – людина, де б вона не перебувала, може оперативно знайти найближче укриття (бот допомагає з пошуком найближчого доступного укриття відносно вашої геолокації по усій Україні). По-друге – у телеграм-бот можна відправляти інформацію щодо того чи укриття відкрите та в якому воно стані. Цю інформацію за відповідною розсилкою отримають ОТГ, РВА та ОВА.

За словами Сергія Тюріна, сутність цієї розробки полягає не тільки в тому, щоб надати інформацію про найближче укриття, а й для того, щоб встановити спільний громадський контроль і максимально оперативно реагувати на недоопрацювання з боку балансоутримувачів.

Детальніше про те, як працює чат-бот “Укриття” розповів власник ІТ-компанії Stfalcon Степан Танасійчук. Так, під час повітряної тривоги у застосунку “Повітряна тривога” буде “випадати” кнопка “Показати найближче укриття”. Користувач після кліку на кнопку переходить до чат-бота, передає йому свою локацію й одразу отримує інформацію про найближчі укриття у радіусі 3 км. За потреби можна одразу прокласти маршрут.

Інструкцію про те, як працює бот, можна отримати за посиланням,

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook