Новини
Суспільство

Мавпу, яка покусала дитину на Хмельниччині, піймали та відправили в карантин

Майже тиждень у селі Карпівці Хмельницького району місцеві мешканці безуспішно намагалися піймати зелену мавпу, яка втекла з вольєра, жила на дахах будівель, харчувалася на деревах і зрештою з невідомих причин напала на 14-річну дівчинку та покусала її. Наразі тварина перебуває у ветеринарному госпіталі. Попередньо, сказу у неї не виявили.

Як розповів журналістам Суспільне Хмельницький директор реабілітаційного центру для диких тварин Сергій Пальохін, вгамовувати мавпу за допомогою транквілізаторів не довелося. Люди пішли на хитрість: заманили її в будинок, піймали там і посадили в переноску.

У ветеринарному шпиталі, куди відвезли втікачку, попередньо ознак сказу у неї не виявили. Проте найближчі тиждень-два тварина перебуватиме під наглядом лікарів.

Куди відправлять зелену мавпу після того, як карантин закінчиться, наразі невідомо. Ймовірно, вона оселиться у реабілітаційному центрі Сергія Пальохіна, який опікується дикими тваринами у Хмельницькому. Власник мавпи, Сергій з Харкова, якому вона дісталася від друзів, які зараз перебувають за кордоном і, схоже, не планують повертатися за своєю вихованкою, розповідав, що не проти, аби тварину забрали у зоопарк або зоокуток.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook