Новини
Офіційно

Соціальний центр реабілітації відкрили у Хмельницькому

Збудований з нуля та пристосований для людей, що потребують психологічної чи фізичної реабілітації та медичних послуг, соціальний центр відкрила вчора, 3 серпня, у Хмельницькому благодійна організація “БФ “Карітас-Хмельницький УГКЦ”.

У новому соціальному реабілітаційному центрі працюватиме близько сотні людей, які надаватимуть необхідну допомогу 500 особам.

“На жаль, війна щодня збільшує кількість людей, які потребують тієї чи іншої підтримки або допомоги. Але ми – українці – безумовно знаємо, що потрібно для того, аби створити і забезпечити гідні умови для людей з інвалідністю. Тому кожна така соціальна ініціатива та допомога наших партнерів, друзів та благодійних фондів є вкрай необхідною та актуальною. Я щиро дякую благодійному фонду «Карітас-Хмельницький», який уже понад 20 років допомагає усім, хто потребує прихистку, підтримки та втілює в життя такі чудові проєкти”, – сказав під час відкриття соціального центру заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв.

Новий центр – унікальний, адже передбачає розміщення на 1-2 поверсі соціальної кондитерської та соціального кафе з урахуванням потреб молоді з інвалідністю, що сприятиме працевлаштуванню, наданню соціальної допомоги та трудової адаптації. А також надасть можливість створити для людей в потребі (особливо для людей з інвалідністю) соціального простору, в якому кожен (чи то молода людина, чи то людина похилого віку, чи дитина) зможе займатись творчістю, брати участь у конференціях та відео конференціях, отримувати як групове психологічне розвантаження, так і особисте, відвідувати вечори відпочинку, розважальні програми, зустрічатись з цікавими людьми тощо.

На 3 поверсі розташувався центр комплексної реабілітації дітей, який працюватиме як денний стаціонар курсом по два тижні та надаватиме реабілітаційну допомогу дітям з інвалідністю та дітям з органічним ураженням нервової системи, які не мають інвалідності, з метою її профілактики. Надаватиме центр і психологічну, логопедичну діагностику та корекцію, проводитиме реабілітацію з використанням сучасних методик та доказової медицини.

Діятиме тут і соціальний хаб Inspiration House. Це багатофункціональний соціальний центр з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які перебувають у кризі, а особливо ті, що постраждали внаслідок війни в Україні.

Передбачили творці соціального центру і хостел, який надаватиме тимчасовий притулок як для сімей з дітьми з інвалідністю, які прибули на реабілітацію з інших регіонів, так і для внутрішньо переміщених осіб, які потребують тимчасового житла. А пасажирський ліфт, облаштований в центрі, забезпечить дотримання рівних прав і можливостей осіб з інвалідністю та усунення будь-яких перепон і бар’єрів як для дітей, так і для дорослих з порушенням зору в поєднанні з порушеннями опорно-рухового апарату.

Керівництво БО «БФ «Карітас – Хмельницький УГКЦ» запевняє, що реалізація такого інфраструктурного проєкту створить умови дітям та молоді, людям похилого віку та особливо людям з інвалідністю найкращого рівня особистого, соціального функціонування та розвитку, шляхом комплексного соціального обслуговування та реабілітації.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook