Новини
Інфраструктура

Три причепи сміття вивезли з притоки Бугу комунальники у Хмельницькому (ФОТО)

Комунальники у Хмельницькому нарешті взялися хоч щось робити з водоймами, які, на думку хмельничан, останні роки перебувають у вкрай занедбаному стані. Почали – з малого: з розчистки річки Плоскої. І навіть з її невеликої ділянки вивезли, за їх словами, три причепи сміття лише з поверхні водойми. А що там в глибині? А що там у Південному Бузі?

Як розчищали притоку Південного Бугу – розповіли у комунальному підприємстві “Парки і сквери м. Хмельницького”:

Упродовж декількох днів працівники підприємства розчищали водне плесо річки Плоскої вздовж території парку ім.М. Чекмана. Під ряскою водойма щільно була вкрита кропивкою (сьогодні вивезено три причепи сміття), яка перешкоджала вільному руху води та створювала незручності при пересуванні байдарочникам.

Невідомо, що спонукало комунальників нарешті взятися за розчистку водойми. Те, що вода, замість текти, здебільшого у цій притоці стоїть, хмельничанам відомом давно. Можливо, незручності для спортсменів таки зробили свою справу?

Зусилля комунальників хмельничани помітили, проте, кажуть, це – “крапля в морі”:

Почули, але то крапля в морі.

На своєму озері кормив ряскою качок і вона щезла!..

Розчищали граблями, це просто жестяк, а грошей скільки виділили з бюджету цікаво?

Також хмельничани цікавляться, чому для боротьби з ряскою не придбали ось таку машину:

Але… У травні в Хмельницькому для прибирання насправді досить невеликого пляжу, який з кінця в кінець можна пройти за п’ять-сім хвилин, придбали навісну машину “Пінгвін” вартістю майже у пів мільйона. Тому про витрати на іншу машину, яка, зважаючи на загальний стан річок у місті, напевно, більше потрібна, найближчим часом можна забути.

Читайте також: Депутатам однієї з політсил на Хмельниччині рекомендували утриматися від підтримки нетермінових витрат у громадах


Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook