Новини
Кримінал

У Національному парку на Хмельниччині вирубали дерев на мільйони гривень

Розслідуючи справу про незаконне вирубування дерев на території Національного природного парку “Подільські Товтри”, працівники Державного бюро розслідування проводять обшуки в установах та організаціях, працівники яких можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, незаконне вирубування понад двох тисяч дерев завдало державі збитків на 70 мільйонів гривень. Знищили зелені насадження під час облаштування відпочинкових зон на березі річки Збруч в межах Сатанівської селищної громади.

Обшуки працівники ДБР проводять у Сатанівській селищній раді, у Чемеровецькому підрозділі Національного природного парку «Подільські Товтри», у підрядній організації, у держпідприємстві «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», інших установах та організаціях. Також обшуки проводяться за місцем проживання осіб, які мають відношення до протиправної діяльності.

Провадження по справі ведеться за ознаками перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook