Новини
Економіка

Лісогосподарство на Хмельниччині оштрафували за незаконну вирубку 2,5 тисячі дерев

На території регіонального ландшафтного парку “Мальованка” лісівники вирубали близько двох з половиною тисяч дерев різних порід, не маючи на те дозвільних документів. Заповідник, в якому незаконно рубали дерева, входить до об’єктів Смарагдової мережі України та охороняється європейською конвенцією про охорону дикої флори, фауни та природних середовищ.

Як повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі, Північно-Західний апеляційний суд, скасувавши рішення першої інстанції, задовольнив апеляцію Хмельницької обласної прокуратури та виніс постанову, відповідно до якої лісогосподарське підприємство має сплатити понад десять мільйонів гривень шкоди.

Раніше у задоволенні позову прокуратури Хмельницький господарський суд відмовив. Проте це не допомогло лісогосподарству уникнути покарання – суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора та задовольнив позов про стягнення мільйонних збитків у повному обсязі.

Довідка: «Мальованка» – регіональний ландшафтний парк в Україні. Розташований у межах Шепетівського та Полонського районів Хмельницької області. Площа 7560 га. У 2004 році рішенням Хмельницької обласної ради територію парку розширили, і тепер вона становить 16919,4 га, в тому числі заповідної зони – 3160,4 га. (Вікіпедія)

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook