Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині врятували двох дорослих та двох дітей на катамарані

Вперше застосувавши для патрулювання водного плеса дрон, рятувальники виявили відпочивальників, яких течія віднесла далеко від берега. Завдяки “очам з неба”, які почали використовувати під час патрулювання Дністра, вдалося врятувати чотири життя.

Нагадаємо, нещодавно три десятки рятувальників Хмельниччини завершили курс навчання з керування безпілотниками та отримали сертифікати. І вже почали використовувати набуті знання у своїй роботі.

Як повідомили у ГУ ДСНС, розгледіти катамаран, на якому мандрували Дністром двоє жінок з двома трирічними доньками і який течія почала зносити на скелі, з берега було практично нереально. А от за допомогою дрона людей, які потрапили в халепу, розгледіли без проблем.

Одразу ж на допомогу вислали рятувальників на човні, які допомогли жінкам відбуксирувати їхній плавзасіб у безпечне місце.

Ми просто спокійно вирішили покататися в сонячний день на катамарані. А вийшло, що ми потрапили в кадр до рятувальників. Добре, що нас врятували, – розповіла вже на борту рятувального човна одна з врятованих жінок.

Аби інші відпочивальники не повторювали таких помилок, рятувальники провели з ними профілактичні бесіди.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook