Новини
Культура

Виставку про злочини Росії проти журналістів вперше показали у Хмельницькому (ФОТО)

На стендах вуличної виставки The War Is Not Over Yet (“Війна ще не закінчилась”), розташованої за адресою вул. Проскурівська, 40 (біля кінотеатру ім. Т. Шевченка), зібрано історії та світлини журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які загинули, були поранені або опинилися у полоні з 24 лютого 2022 року.

За 533 дні повномасштабного російського вторгнення (станом на 11.08) в Україні було вбито 66 медійників. 10 із них загинули під час виконання професійних обов’язків — 4 були громадянами України, 6 — іноземцями, які приїхали висвітлювати російсько-українську війну.

Ще 56 українських медійників загинули, захищаючи країну як учасники бойових дій та внаслідок російських обстрілів та катувань, — такі дані наводить Інститут масової інформації.

Загалом із 24 лютого 2022 року росіяни здійснили понад 500 злочинів проти медійників. Журналісти регулярно потрапляють під російські обстріли, їх атакують з безпілотників, крім того, росіяни викрадали та катували журналістів.

Ця виставка, яка вже понад рік мандрує українськими містами та побувала у Харкові, Тернополі, Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці та Одесі та нарешті дісталася Хмельницького – вияв солідарності з медійниками, які борються за правду, ризикуючи власним життям.

Виставка триватиме до 12 вересня.

Організатори: Український ПЕН, Інститут масової інформації, Центр прав людини “ZMINA”, Національний музей Революції Гідності, Премія імені Георгія Ґонґадзе, повідомили в Інституті масової інформації.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook