Новини
Офіційно

Голова Хмельницької облради взяла участь в обговоренні перспектив державної регіональної політики

Віолета Лабазюк взяла участь у Конгресових слуханнях, що відбулися у місті Збаражі Тернопільської області. У ході заходу обговорили механізми взаємодії суб’єктів державної регіональної політики щодо відновлення та розвитку регіонів.

У ході тематичної дискусії голова обласної ради акцентувала на тому, що економіка Хмельниччини, зокрема, провідний аграрний сектор, потребує відновлення, як і в кожному без виключення тиловому регіоні України.

Також Віолета Лабазюк зазначила, що державна стратегія розвитку має бути нерозривно пов’язана з регіональними стратегіями з акцентом на них.

«Політика західних регіонів націлена на хорошу комунікацію з країнами Європейського Союзу та Сполучених Штатів; без залучення донорської підтримки буде дуже важко реалізувати будь-яку стратегію”, – наголосила Віолета Олександрівна.

Також відзначила важливу роль Агенції регіонального розвитку в Хмельницькій області та створеного при ній Офісу Євроінтеграції: 

«У співпраці з обласною радою, депутатським корпусом Агенції вдалося напрацювати ті проєкти, які ми сьогодні реалізовуємо».

Близько 150 представників обласних рад, обласних військових адміністрацій, агенцій регіонального розвитку, органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів взяли участь у Конгресових слуханнях та  провели відкриті обговорення можливих шляхів вирішення сьогоднішніх викликів задля забезпечення ефективної державної регіональної політики.

Організатор заходу – Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за підтримки Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD.

За матеріалами пресслужби Хмельницької обласної ради

Читайте також: У Хмельницькому жінок вчили мистецтва переговорів в кризові часи

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook