Новини
Інфраструктура

3500 контейнерів сміття щодня вивозять на звалище комунальники Хмельницького

Працівники хмельницького “Спецкомунтрансу” збирають тверді побутові відходи не лише в обласному центрі, а й у приєднаних до громади селах. У Хмельницькому “лідирують” за кількістю продукованого сміття густонаселені мікрорайони, такі як Озерна та Виставка.

Як збирають, сортують та вивозять сміття у Хмельницькому під час воєнного стану, розповів директор “Спецкомунтранс” Олександр Зімін журналістам Суспільного.

За словами очільника комунального підприємства, сміття його працівники вивозять з усіх мікрорайонів та сіл громади, крім мікрорайону Ружична та сіл Олешинського старостату. Починають працювати комунальники з настанням комендантської години. Вдень великогабаритний автомобіль не може виконувати свої функції через завантаженість вулиць міста транспортом. Відтак, комунальники змушені працювати навіть під час повітряних тривог, інакше не встигнуть зібрати все сміття у відведений час.

Я розумію, що звуки роботи нашого спецтранспорту в нічний час лякають мешканців. Це через те, що повний контейнер з відходами важить 300-500 кілограм і його піднімає гідравлічний механізм на автомобілі, що і створює певні звуки, які лякають наших мешканців. Але по-іншому ми не зможемо, не встигатимемо, – прокоментував Олександр Зімін. Тому, люди мають з розумінням поставитись до цієї ситуації.

Попри те, що з початком повномасштабної війни частина хмельничан виїхала з міста, на кількість продукованих побутових відходів населенням це не вплинуло, оскільки Хмельницька громада поповнилася внутрішньо переміщеними особами.

На початку війни ми спостерігали певний невеликий спад, приблизно п’ять-сім відсотків. Потім показник вирівнявся до довоєнного рівня. Тобто, зараз ситуація стабілізована, – зазначив Олександр Зімін.

Щодо забезпечення громади сміттєвими баками, то ситуацію комунальники постійно моніторять. І, залежно від даних цього моніторингу, десь додають контейнерів, десь збільшують кількість вивозів. Найбільше нових контейнерів з’являється в мікрорайонах, де є багато новобудов – Озерна, Виставка та Дубове.

3 500 контейнерів, які щодня вивозять на сміттєзвалище комунальники, це близько 300 тонн сміття на добу. Збирають та вивозять те, що викидають хмельничани, близько сотні комунальників.

Щодо тарифу, який становить в середньому 32 гривні з людини в місяць, то його, за словами Олександра Зіміна, змінювати поки що не планують

Читайте також: Замість шин з піском на вулицях Хмельницького встановлять красиві контейнери

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook