Новини
Бізнес

Бавовни на Хмельниччину імпортовано в півтора раза більше, ніж торік

Імпорт товарів на Поділля за перше півріччя зріс на 8,9% у порівнянні з січнем-червнем минулого року до 322,3 мільйона доларів. Торік спостерігалося співставне скорочення ввезення продукції – на 8,7%.

Відчутно зросла закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них. Імпортовано пластмас на 18,1% більше, загалом на суму 45,7 мільйона. Частка цієї групи від імпорту сягнула 14,2%.

Поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання збільшилася на понад третину – на 35,6% до 61,2 мільйона, що склало 19% від загального обсягу.

Натомість подільський бізнес дещо зменшив імпорт мінеральних продуктів – на 8,5%. Протягом першого півріччя мінпродуктів завезено на 61,2 мільйона, а їхня частка в загальному обсязі поставок також становила дев’ятнадцять відсотків.

Коли згадується імпорт мінеральних продуктів, передусім йдеться про палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 55,7 мільйона при падінні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 13,9%. Варто зауважити, що торік за перше півріччя палива ми закупили втричі більше, ніж позаторік.

Хмельниччина в півтора раза збільшила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За півріччя зростання становило 53,2% до 20,1 мільйона. Відповідно частка текстилю в імпорті склала 6,2%.

Бавовни ми купили за кордоном у понад півтора раза більше – на 4,6 мільйона, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook